Seiko'nun mirasından ilham alan yeni Speedtimer mekanik kronograf Prospex'te hayat buldu.

Seiko'nun mirasından ilham alan yeni Speedtimer mekanik kronograf Prospex'te hayat buldu.

2021 yılında, Seiko’nun zengin ve devam eden spor zamanlama geleneğinin onuruna Prospex koleksiyonuna yeni bir Speedtimer serisi eklendi. Bugün mekanik kronograflar için yeni tasarıma sahip bir seri doğuyor.

Orijinal saatin şekillendirdiği yeni model, 1972'de satışa sunulan Speedtimer kronografın tasarım öğelerinin çoğunu devralıyor. Akıcı kasa tasarımı, çok sıralı bilezik ve turuncu uçlu kronograf saniye ibresi ile son derece okunaklı panda tarzı kadranın tümü, 1972 modelinden miras alınan tasarım ipuçlarıdır. Yeni kasa ve bilezik, Seiko'nun en son saat yapım teknolojileri kullanılarak üretiliyor olup, kasa ve kadran, klasik ve zarif bir görünüm yaratmak için çeşitli mat bitişli cila tekniklerine sahip. Sıralı bilezik, bilekte rahatlık sağlamak için kasanın ağırlığını tam olarak destekleyerek hareket sağlayan ince bağlantılardan oluşur.

Kalibre 8R48'de üç alt kadran ve saat dört ile beş konumları arasında bir tarih penceresi bulunur.

Yeni model, Seiko'nun en yetenekli saat ustaları tarafından elle monte edilen Kalibre 8R48 tarafından destekleniyor. Bu kronograf mekanizmanın dikey kavraması ve kolon çarkı, 8R mekanizma serisinin ayırt edici özellikleri olan hassasiyeti ve güvenilirliği sağlar. Kalibre 8R48, sağlamlık ve bakım kolaylığı göz önünde bulundurularak üretilmiştir. Dengeyi ve hassasiyeti artıran MEMS teknolojisinin kullanımı sayesinde eşapmanı hafif ve güçlüdür. Kronograf butonları, Speedtimer'ın meşhur yüksek kullanılabilirliğini daha da artırmak için kısaltılmış gövdelerle yeniden tasarlandı.
Kronografın saniye ibresi kadrana doğru hafifçe kavislidir, böylece ibrenin ucu kadran imleçlerine mümkün olduğunca yakın olur ve kadranın kenarındaki takimetre göstergesine kadar uzanır. Dakika ve saat ibreleri ile indekslerin dış kısımları cömertçe Lumibrite ile kaplanmıştır, böylece saat düşük ışık koşullarında bile okunabilir.

Seiko markasının 100. yılını kutlamak amacıyla sınırlı sayıda üretilen model

Seiko'nun 1881'deki kuruluşundan bu yana şirket, kurucusu Kintaro Hattori'nin "Her zaman diğerlerinden bir adım önde" olma felsefesi doğrultusunda yenilikler yapmaya devam etti. 1924 yılında şirket, kadranında Seiko markasının başlangıcını simgeleyen “Seiko” yazan ilk kol saatini satışa sundu. Seiko 2024 yılında, bu dönüm noktası niteliğindeki etkinliğin 100. yıl dönümünü kutlayacak.

Bu dönüm noktasının 100. yıldönümünü kutlayan sınırlı sayıda üretilen model, yeni tasarlanan temel mekanik kronografla aynı kalite ve teknik özellikleri barındırırken gümüş-beyaz alt kadranlı mavi-gri bir ana kadrana sahip. Saat metal bir bilezikle birlikte geliyor ancak kullanıcının tercih etmesi halinde bilezik, dikişleri dayanıklılığı artıracak şekilde tasarlanmış siyah deri kayışla değiştirilebilir.

Her iki model Aralık 2023'ten itibaren Seiko Butiklerinde ve dünya çapındaki seçkin perakende mağazalarında satışa sunulacak.

Seiko Prospex Speedtimer Mekanik Kronograf: SRQ047
Seiko Markasının 100. Yıl dönümü Seiko Prospex Speedtimer Mekanik Kronograf Limitli Üretim: SRQ049

Page 5
SRQ047 SRQ049
Seiko Prospex Speedtimer Mekanik Kronograf: SRQ047
Seiko Markasının 100. Yıl dönümü Seiko Prospex Speedtimer Mekanik Kronograf Limitli Üretim: SRQ049

Etiketler: seiko speedtimer
Aralık 09, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı